Snoezel- en belevingsgangen

Snoezelhoek in gemeenschappelijk lokaal

In een gemeenschappelijk lokaal is een snoezelhoek gerealiseerd. Zelfs hier hebben wij getracht verschillende gebruiksopties aan toe te voegen zodat hij blijft veranderen. 

IMG 7501 

Snoezelhoek op de gang

Op een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking is een waterbed op de gang geplaatst voor algemeen gebruik gesponsord door een van de bewoners.

IMG 7494

Totale afdeling als beleving

Een totale afdeling is een grote beleving geworden. Alle materialen kunnen actief door de bewoners gebruikt worden. De gangen bestaan nu uit een fietslabyrint, bloemenwinkel en een kloostertuin. 

2017 10 02 14.30.28

Belevingsgang in Hilversum

In Hilversum zijn de Spijkerpandjes berucht en beroemd. De centrale hal van een PG-afdeling heeft nu een prachtig zitje voor de Spijkerpandjes compleet met straatverlichting en al. 

2017 07 03 16.16.40

Strandkamer Vreugdehof

Dementerende bewoners van woonzorgcentrum Vreugdehof in Amsterdam hebben  een strandkamer in het gebouw. De speciale kamer moet het welbevinden van de ouderen verbeteren. Vreugdehof is het eerste Nederlandse woonzorgcentrum met deze ‘zon-zeesnoezelruimte’.

 IMG 8480

Belevingshoek Zorginstelling

In de woonkamer van het Herenhuis worden de herinneringen van vroeger herleefd. De ouder met dementie voelt zich direct in een vertrouwde omgeving. Maar ook het kind zal deze huiskamer van opa en oma direct herkennen.
Binnen de huiskamer zijn vele materialen uit de oude tijd aanwezig om het geheugen en de herinneringen te prikkelen. Dit geeft de begeleiding de mogelijkheid contact te maken met de cliënt. 

IMG 2789