Wat is de functie

Snoezel- of belevingstuinen worden steeds populairder. Vanuit een visie van de totaalbeleving zijn er  steeds meer instellingen en organisaties die hun cliënten ook een optimale buiten- en natuurbeleving willen aanbieden.IMG 7817

Om dit mogelijk te maken bieden wij voor buiten een breed assortiment aan spel-, muziek- en sensorische materialen. Ook kunnen wij voor de totale sensorische belevingstuin ontwerpen en aanleggen.  Wij bieden voor alle zintuigen kwalitatief hoogwaardige buitenmaterialen:

  • Visueel:  Holle en bolle spiegels in een duurzaam houten frame die voor verrassende effecten zorgt. Een prieel met gekleurde plexiglas platen die het zonlicht op een adembenemende wijze verspreid en de hele dag door voor een schouwspel van kleuren zorgt
  • Auditief: Diverse soorten xylofoons waarmee jong en oud fantastische geluiden en muziek kan maken. Een interactieve soundpost of geluidenpaal die bij aanraking of zelfs bij het langslopen geluiden naar keuze laat horen. Een regenwiel die het geluid van regen simuleert en diverse geluidspanelen die verschillende soorten geluiden produceren.
  • Tactiel: Voelpanelen van klein tot groot die aan palen, hekken, muren of in een pergola gemonteerd kunnen worden. Ook leveren wij speciaal op maat gemaakte mobiele tuintafels waar uw cliënten in kunnen tuinieren en de planten, kruiden en aarde kunnen voelen.
  • Ruiken: In de beplanting van de tuin spelen diverse soorten geurplanten en –bloemen een belangrijke rol. Zij zorgen ervoor dat er in ieder deel van de tuin en in ieder seizoen weer andere aangename geuren zijn te ervaren. Ook in de mobiele tuintafels kan het zintuig geur prachtig worden gestimuleerd door het gebruik van diverse kruidenplanten, zoals basilicum, peterselie, salie en tijm.
  • Smaak:  Dankzij het gebruik van natuurlijke kruiden en eetbare planten kunnen uw cliënten zelf de smaak van de echte natuur ervaren

Doelgroepen

Wij ontwerpen belevingstuinen en leveren materialen voor alle doelgroepen. Zowel voor dementerende ouderen als jongeren met verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen.

We werken samen met een vast professioneel hoveniersbedrijf die zowel betrokken wordt bij het ontwerpen als het aanleggen van de snoezeltuin en de verschillende belevingselementen. Is uw tuin klein of groot, wij maken er een zintuigelijk paradijs van. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend ontwerp en offerte.

Prijsindicatie

Speciaal sensorisch buitenmateriaal wordt in kleine aantallen geproduceerd en dient te voldoen aan uiterst strenge regels op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Ook speciaal door ons op maat  gemaakte elementen voldoen aan deze eisen. Daarom is buitenmateriaal kostbaar. Prijzen voor een buiten speel-, muziek- of voelelement variëren van ca. € 800,- tot € 2.500,-. Voor op maat gemaakte elementen, zoals een pergola van duurzaam hout met tast-, visuele- en auditieve panelen, zult u een budget nodig hebben van ca. € 5.000,-.

Enkele voorbeelden uit ons assortiment

Voor meer informatie neem contact met ons op.

801 803 805 806 808