Geuren worden in de herinnering opgeslagen. Het is bewezen, dat men zich geuren het beste kan herinneren. Iedere geur zet een gevoelsbelevenis in werking. Door middel van aromatherapie kan je deze gevoelsbelevenis prikkelen. Aromatherapie wordt gekenmerkt door:

  • Ruiken; Door het gebruik van puur zuivere oliën wordt de reukzin geprikkeld.  
  • Variatie; Er zin op het moment zo'n 300-tal oliën beschikbaar, dus voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor de verwerking van deze oliën.

Variaties:

  • Olie; de essentiële oliën zijn natuurlijke stoffen die door planten gevormd worden tijdens de fotosynthese. Daardoor zijn er vele verschillende oliën beschikbaar en hebben zij allemaal een andere werking.
  • Verwerking; je kunt de essentiele olien gebruiken in streamers, massages, voetbad of stoombad.

Aromatherapie is voor elke doelgroep geschikt om in te zetten. Dit is vanwege de aanpassingsmogelijkheden van de betreffende olie of de verwerking.

Aromatherapie wordt veelal gebruikt in snoezelhoeken, snoezelruimtes, slaapkamer, op de groep, in de gangen en in ziekenhuizen.

Prijsindicatie

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerde stoffen. Afhankelijk van de plant waar ze uit gewonnen worden en de manier van winning, zijn ze van ontzettend goedkoop tot heel duur. Ter vergelijking: voor eucalyptus globulus heb je 50 kg bladeren nodig om 1 liter essentiële olie te verkrijgen; voor roos heb je 5000 kg rozenbloemblaadjes nodig voor 1 liter essentiële olie.

Daarnaast zijn er verschillende manier van verwerking. Wil je de essentiële olie gebruiken in een massage dan moet je een vettige plantenolie aanschaffen, maar wil je de geur verspreiden dan heb je een aromastreamer nodig. 

Enkele voorbeelden uit ons assortiment

Voor meer informatie neem contact met ons op.

aqua aroma diffuser aroma starter kit aroma diffuser 1 dennen lavendel l lente 2