Inrichten Belevingstuin

Vergroot de zintuigbeleving van uw tuin voor uw cliënten dankzij onze doordachte ontwerpen en snoezelelementen.
Het bedenken, ontwerpen en inrichten van een belevingstuin is een specialistisch vak. Met alleen een mooi ontwerp, leuke planten en bloemen ontstaat er nog geen belevingstuin die geschikt is voor uw eigen cliëntengroep. De kunst is om de tuin zo in te delen dat het voor iedere cliënt een continue en verrassende beleving is en blijft, zodat deze ook gestimuleerd wordt de positieve ervaringen telkens weer opnieuw te willen beleven. Mede door de hoge investeringen die met de (her)inrichting van een tuin gemoeid gaan, is het zaak voor een doordacht en bestendig ontwerp te kiezen.

Vanuit onze achtergrond en filosofie van het snoezelen en onze jarenlange expertise met de implementatie van een belevingsgerichte zorg verstaan wij deze kunst als geen ander.
Op basis van de bestaande situatie, de betrokken cliëntengroep en het beschikbare budget maken wij van iedere tuin een unieke zintuigprikkelende belevenis. In onze ontwerpen passen wij heel bewust specifieke snoezel- en belevingselementen toe, die afwisselend de verschillende zintuigen kunnen prikkelen. Wij gaan hier altijd uit van de unieke cliënt en dat de cliënt de tuin zowel alleen als onder begeleiding kan ervaren, waarbij er altijd de mogelijkheid tot interactie moet kunnen zijn. Bovendien geven onze tuinontwerpen de cliënt altijd de mogelijkheid om de beleving op eigen wijze te ervaren. Dankzij onze uniek ontworpen snoezelelementen kunnen cliënten de intensiteit van een zintuigbeleving vaak zelf beïnvloeden.

Resultaat is dat wij van iedere buitenruimte een op maat belevenis kunnen maken die altijd binnen uw budget past. Want of uw tuin nu klein of groot is, wij zorgen dat de tuin een waar zintuigparadijs voor uw specifieke cliënten wordt.