Er is een bestaande tuin naast uw woongroep of gebouw. Alle infrastructuur, zoals bestrating, beplanting, een overkapping, een hek, een schuur, etc, is aanwezig. Maar…..er ontbreekt iets…., er is eigenlijk voor de cliënten niet veel te beleven dan enkel in de tuin te zitten als het mooi weer is. Nu is dat buiten zijn natuurlijk al een sensorische beleving op zichzelf, want de zon, de wind, de vogels en de geuren van de buitenlucht doen al vaak wonderen. Maar voor sommige cliënten groepen is er meer mogelijk en te bieden in de tuin.

Wij kunnen adviseren en helpen om van de bestaande tuin een echte snoezel- of belevingstuin te maken. Samen kijken we naar de situatie en gaan we kijken hoe we sensorische elementen aan de tuin kunnen toevoegen. Denk hierbij aan lichtpanelen, geluidenpanelen, geluiden palen, voelpanelen, belevingswanden, traingels en windgongen, themaprints, watervallen, voel- en plantenbakken etc.

Allemaal elementen die de tuin een extra dynamiek geven waardoor het voor de cliënten nog leuker en aangenamer wordt om buiten te zijn. De begeleiding kan nu ook samen met de cliënten  activiteiten doen in de tuin zoals planten verpotten, kruiden kweken, samen geluid maken, etc.

Een tuin kan meer zijn dan enkel een tuin, namelijk een Belevingstuin