Dit type snoezelbadkamer is gericht op de totaalbeleving. Vaak zien we hier herkenbare thema’s terug zoals de onderwaterwereld, het strand & de duinen, de zee, en natuur.

De hele, vaak witte en kale badkamer, wordt omgetoverd tot een andere belevingswereld. De eerste stap is om de wanden te voorzien van een grote doorlopende themaprint of schildering. Denk hierbij aan een strand rondom het bad langs alle wanden of een compleet bos in de hoek achter het bad.

Als er in de badkamer enkel een bad aanwezig is kan dit gedaan worden met doeken in een frame. Wordt de ruimte wel nat dan gebruiken we prints op watervaste platen. Door deze thema’s verandert de ruimte direct en compleet in een nieuwe ‘fantasie’ wereld.

De volgende stap is de verlichting met RGB verlichting in de ruimte die de complete badkamer in een andere kleur zetten. Samen met een eenvoudige spiegelbol en een schijfprojector is de visuele beleving compleet. We creëren zo een ondergaande zon of brengen het bos tot ‘leven’. Zelfs een strandpaal of een echte strandstoel is mogelijk. ‘Vliegende’ meeuwen, vogels of een natuurdak geven de badkamer dan nog meer beleving.

Tot slot maken enkele snoezelelementen zoals een bubble-unit of waterwand het geheel tot een echte snoezelbadkamer.

We geven graag advies om jouw badkamer om te bouwen tot een thema snoezelbadkamer. Op basis van de bestaande ruimte kijken we wat er wel niet mogelijk is. Dit is aan te raden omdat met name badkamers in instellingen soms hele eigenaardige indelingen en kenmerken hebben die soms de mogelijkheden beperken.

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te door te nemen