Deze ruimtes zijn ingericht voor de alle kleinste. Vaak bouwen we de zit- en ligelementen lager dan normaal en in hoogte verschillend zodat ze lekker kunnen kruipen en gaan waar ze willen. De ruimte of hoek hoeft echt niet groot te zijn. Intiem en klein is juist goed. Houd het simpel en eenvoudig. Dat doet al wonderen.

Simpele en rustige elementen zoals een kleinere bubble-unit, een lichtbol, een dieptetunnel en een voelbord zijn vaak onderdelen die in deze ruimte gebruikt worden. Rustig licht met niet teveel beweging doet worden. Visueel en tactiel zijn hier dus belangrijk want daar zijn de kleinetjes op gefixeerd. Rustige en zachte muziek ontbreekt natuurlijk niet en ook een voorraad los, klein, veilig en diverse sensorisch materiaal is aan te raden om hier voorhanden te hebben.

Zijn er ook grotere peuters, kleuters of kinderen die willen snoezelen dan is het advies om hiervoor een aparte ruimte of voorziening in te richten. De sensorische behoeften zijn voor deze groep veel verder ontwikkeld. De materialen dienen dan groter, robuuster en vaak uitdagender te zijn, waardoor ze weer minder geschikt zijn voor de allerkleinste.